Ylang ylang eteerinen öljy - käyttöohjeet & turvallisuus

Ylang ylang  eteerinen öljy - käyttöohjeet & turvallisuus

Cananga odorata -kukista tislattu eteerinen öljy.

Ylang ylang tarkoittaa kukkien kukkaa. Tämä Filippiineiltä alunperin kotoisin oleva kasvi on tullut eksoottisen ja pidetyn tuoksunsa ansiosta tutuksi ihmisille ympäri maailmaa niin parfyymeiden, kosmetiikan kuin aromaterapiankin kautta.

Ylang ylangin tuoksua kutsutaan usein afrodisoivaksi ja sen vaikutusta pidetään hyvin rentouttavana.

 

Ylang ylang eteerinen öljy - käyttöohjeet, annostelu ja turvallisuus:

Iholle levitettäessä tämä voimakkaasti tuoksuva eteerinen öljy tulee laimentaa erityisen hyvin ihon herkistymisen välttämiseksi: Sekoita 1 tippa eteeristä öljyä per 15-30 ml pohjaöljyä.

Diffuuserissa suosittelen käyttämään vain 1-2 tippaa kerralla. Voit hyvin lisätä seuraksi muita eteerisiä öljyjä, esimerkiksi greippiä.

Voimakas tuoksu voi aiheuttaa herkästi päänsärkyä.

 

Ylang ylang eteerisen öljyn käyttöaiheita:

- ärtyneille ja stressin pyörteisiin jääville

- sakraali- ja sydänchakralle

- treffitunnelmiin sekä oman itsen että muiden seurassa

- luovuuden herättelyyn

Ylang ylangin eteeristä öljyä sisältävä tuoksusekoitus diffuuseriin:

1 tippa ylang ylang

3 tippaa sitruuna

Luovuutta nostattava ja yllättävä yhdistelmä, makean ja kirpeän kohtaaminen, tekee tästä sekoituksesta todella toimivan. Kokeile vaikkapa lomafiilisten nostatukseen ja stressin lievittämiseen.